رسالت من و دیگر موزیسین ها اغنای حس شنیداری مخاطبان است

رسالت من و دیگر موزیسین ها اغنای حس شنیداری مخاطبان است

«امین غفاری»، از نوازندگان برجسته ویولن می باشد که تا به حال با هنرمندان بسیارى از جمله «شهرام ناظرى»، «حافظ ناظرى» و «پرواز هماى» همکارى کرده است. او که در سال ٢٠١۵ در مسابقات جهانى خاچاطوریان جزو ٢۵ نفر برگزیده از میان نوازندگان ویولن در سراسر جهان بود؛ ویدیو کلیپ هایى از جمله تابستان ویوالدى را نیز منتشر کرده است.
وى قرار است در ٢٩ مرداد ماه کنسرت ویولن متفاوتی را در تالار وحدت به روى صحنه ببرد.
مصاحبه ای با این هنرمند انجام داده ایم که در ادامه می خوانید:

-لطفا در خصوص کنسرت پیش رو صحبت کنید.
این کنسرت رپرتوارى از موسیقى کلاسیک و موسیقى فیلم می باشد.درواقع تمام رپرتوارها، براى ویولن سولو و گروه بنده است و شامل رپرتوارهاى معروف ایران و جهان مانند هرى پاتر،game of thrones ، دزدان دریایى کارائیب و همـــــــه ى فیلم هایی که اسم و رسمی در تاریخ سینماى ایران و جهان دارند، مطرح هستند.
رپرتوار موسیقى کلاسیک نیز شامل آثارى از کرایسلر، باخ،ویتالى و … است.
ما در این کنسرت سعى کردیم که خیلی متفاوت عمل کنیم؛ تمام تنظیم های ما متفاوت است زیرا تنظیماتى که براى این قطعات موجود بود، اکثراً تنظیم ویولن سولو نبود و همـــــــه ارکسترال بودند اما ما با همکارى «مهدى پناهى»، «همایون آرام فر» و «حسین محمدى» که کار تنظیم را برعهده داشتند، کارى متفاوت ارائه می دهیم.
علاوه بر تنظیم هاى متفاوت، ما در کنسرتى که در تالار وحدت به روى صحنه مى بریم، از کارگردانى و طراحى صحنه بسیار متفاوتى استفاده خواهیم کرد که در ایران نظیر ندارد. در ایران طراحى صحنه خیلی خوبى مشاهده نمى شـــــود، اما طراحى ما حرفه اى می باشد و قرار است مخاطبان کارى متفاوت ببینند.
امیدوارم بتوانیم این تفاوت را به خوبى نشان دهیم.
-اعضاى ارکستر شما چند نفر هستند و علاوه بر ویولن شامل چه سازهایى مى شـــــود؟
این ارکستر شامل کوارتت زهی می شـــــود که اعضاى آن را هستى سپاسى (ویولن سل) ، نوید شعبان زاده و امین عطایى (ویولن) و دانیال جورابچى(ویولا) تشکیل مى دهند.
حسین محمدى و محمد فرزانه (گیتار)، همایون آرام فر (پیانو)، سحر شاطرى (درامز) و ماه سیما فلاحى (فلوت) از دیگر نوازندگان این کنسرت هستند که هـــر کدام در ساز خودشان بهترین می باشند و من خوشحالم که در کنارشان هستم و امیدوارم شب خوبى را براى مخاطبان رقم بزنیم.
-بازخورد مخاطبان تا به این لحظه چطور بود؟ آیا طبق انتظار خود شما می باشد؟
حقیقتاً در روزهاى اول که میخواستم تالار وحدت را براى کنسرت انتخاب کنم، دوستان به من می گفتند که مراقب استقبال باشم و مى گفتند کاش سالن کوچکترى را انتخاب کنى زیرا کار، بی کلام است و هـــر کسى مخاطب سولوى ویولن قرار نمیگیرد. من نظرات را می شنیدم و برایم محترم بود اما دلم روشن بود که این کار با استقبال رو به رو مى شـــــود و خدا را شُکر تا به امروز استقبال بسیار خوب بوده است و پیش بینی خودم این می باشد که تا چند روز مانده به اجرا، بلیت ها را sold out کنیم و حتى صحبت تمدید این کنسرت شده است.
امیدوارم بتوانیم این کنسرت را باز هم در تهران و حتى در شهرستان ها ارائه دهیم.
از همان روزهایى که به فکر شروع این پروژه افتادم، تلاشم بر این بود که برنامه بلند مدتى را تدوین کنم که به هـــر حال شروعش از تهران است؛ زیرا استقبال زیادى دارد و ما باید به سلیقه مخاطب احترام بگذاریم و بتوانیم حس شنیدارى آنها را اغنا کنیم. این امر رسالت من و دیگر موزیسین ها است.
-به نظر شما در جامعه موسیقى ما، موسیقى بى کلام جایگاه خود را پیدا کرده است؟
از نظر من، خیر. ما اگر بخواهیم موسیقى بى کلام را در ایران و خارج از کشور مقایسه کنیم، متوجه میشویم که در خارج از ایران، موسیقى بى کلام مخاطب بیشترى دارد و مورد استقبال قرار مى گیرد. اگر بتوانیم موسیقى خوب را به مخاطب عرضه کنیم، قطعا استقبال خواهند کرد.
علاوه بر این ، موسیقى بى کلام نیازمند حمایت است.
-کتاب “شیوه هاى تمرینى کنسرتو ویولن خاچاطوریان ” که به تازگى منتشر شد، تألیف شما است.ایده این کتاب چطور به ذهنتان رسید؟
من در سالِ گذشته، کنسرتو خاچاطوریان را با ارکستر سمفونیک تهران به رهبرى استاد «شهرداد روحانى» اجرا کردم و در سالِ ٢٠١۵ در مسابقات جهانى خاچاطوریان که در ارمنستان برگزار شد، افتخار این را داشتم که جزو ٢۵ ویولونیست برتر جهان قرار بگیرم. وقتى که اساتید و نوازندگان جهانى را دیدم، به این فکر افتادم که با توجه به متد و منابع موجود، شیوه اى تمرینى براى این کنسرتو جمع آورى کنم. ان شاءالله انتشار گسترده این کتاب، پس از کنسرت ﺻﻮرت میگیرد.
-به فکر ضبط آلبوم جدید هستید؟
من دو سال پیش، آلبومى با عنوان “کنسرتو ویولن چایکوفسکى ” منتشر کردم و مدتى است به فکر آلبوم دومم هستم و مى خواهم مثل کنسرتم که بسیار متفاوت است، آلبوم متفاوتى را نیز ارائه دهم؛ اما به دلیل مشغله هاى بسیار زیاد،فرصت نکردم به آلبوم بپردازم اما پس از کنسرت، حتما قطعاتِ اجرا شده را به ﺻﻮرت آلبوم یا ویدیوکلیپ منتشر می کنم.


آموزشگاه موسیقی شباهنگ با ابداع روش های خلاقانه به حفظ واشاعه موسیقی و فراگیری آن اقدام کرده است و از شروع فعالیت خود سعی کرده تا نگرشی فراتر از فعالیت های مرسوم سایر آموزشگاه موسیقی ایران به مبحث آموزش موسیقی داشته باشد.